Pildid: Moskva lammutab ehitusloata müügipindu

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Moskva linnavõimude käsul lükati ööl vastu tänast buldooseritega kokku umbes 100 metroojaamade ümbrusse püstitatud kioskit, poodi ja kohvikut, mis rikkusid oma tegevusega väidetavalt munitsipaalseadusi.

Buldooserid asusid tööle kesköö paiku ja tegid maatasa toidupoed, apteegid, lilleputkad ja kohvikud, jättes tööta tuhanded inimesed.

Linnavõimude teatel hävitati öö jooksul 97 ehitist, mõni neist oli lausa mitmekorruseline. Võimude sõnul olid kõik need ehitatud 1990. aastatel pärast Nõukogude Liidu lagunemist ilma korraliku ehitusloata ja seetõttu ohtlikud.

Poodide kadumisest vapustatud moskvalased imestasid, miks ehitistel seni seista ja tegutseda lubati.

«See, kuidas seda tehti, oli väga primitiivne. Öö jooksul tehti maatasa umbes 100 äri ja 15 000 inimest jäi tühjade kätega,» ütles linnaduuma liige Olga Kosets.

Linnapea Sergei Sobjanin ütles sotsiaalvõrgustikus VK, et hooned olid ehitatud ebaseaduslikult ja olid moskvalastele ohtlikud. Nüüd tehakse need piirkonnad ilusaks, lubas ta.

Lammutustöö on seda veidram, et president Vladimir Putin rääkis hiljuti vajadusest toetada väikeettevõtteid, et naftahinna langusest põhjustatud kriisiolukorras majandust mitmekesistada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles