Vene raketikompleks S-300 jõuab järgmise kahe kuu jooksul Iraani

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene raketisüsteem S-300.
Vene raketisüsteem S-300. Foto: SCANPIX

Iraan avalikustab sel aastal oma Emad-i ballistilise raketi edasiarenduse ja tarnib riiki Vene raketikompleksi, teatas riigi kaitseminister. Raketiprogramm on kaasa toonud kriitika ÜROlt ja sanktsioonid USAlt.

Järgmise kahe kuu jooksul toimetatakse Iraani ka kohale Vene S-300 maa-õhk tüüpi raketikompleksi saadetis, ütles Iraani kaitseminister Hossein Dehghan täna uudisteagentuuri Reuters teatel.

Teheran nõustus möödunud aasta juulis sõlmitud lepinguga oma tuumategevust piirama ning möödunud kuul lõpetati sanktsioonid. Washingtoniga on suhted aga jätkuvalt pingelised, kuna Iraan jätkab oma sõjaväelise võimekuse edasiarendamist.

Iraan testis Emadi-rakette oktoobris ning peab seda oluliseks osaks oma heidutusvõimekusest.

USA sõnul on Emad võimeline aga kandma tuumalõhkepead ja seetõttu rikkus ka raketikatsetud ÜRO resolutsiooni. Washington kehtestas raketiprogrammiga seotud isikutele ja ettevõtetele möödunud kuul uued sanktsioonid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles