Süüria režiimivägede pealetungis Aleppos on sel kuul surma saanud juba üle 500 inimese (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusmeelsete vägede rünnaku järel kahjustusi saanud tänav Süürias Aleppos.
Valitsusmeelsete vägede rünnaku järel kahjustusi saanud tänav Süürias Aleppos. Foto: SCANPIX

Aleppo provintsis on alates Süüria valitsusvägede pealetungi algusest veebruaris surma saanud üle 500 inimese, sealhulgas kümneid tsiviilisikuid, teatasid täna inimõiguslased.

Vabaühenduse Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus andmeil on alates operatsiooni algusest 1. veebruaril hukkunud 506 inimese seas 23 Vene õhurünnakutes elu jätnud last.

«Alates 1. veebruarist teisipäeva õhtuni sai surma vähemalt 143 režiimimeelset võitlejat, 274 ülestõusnut ning 89 tsiviilisikut,» sõnas vabaühenduse direktor Rami Abdel Rahman.

Pealetungi algusest saadik on hukkunud ka üle 100 välisriikidest pärit pühasõdalase, sealhulgas Süüria Al-Qaeda haru Al-Nusra Rinde liikmeid, sõnas Rahman.

Täna oli sõjategevuse raskuskese Aleppo linnast põhjas Tamura ümbruses, mille lähedal asuvaid külasid tabasid ägedad Vene õhurünnakud, teatas vaatluskeskus.

Süüria valitsusväed lõikasid eelmisel nädalal ära osa režiimivägede ja ülestõusnute vahel jagatud Aleppo linna Türgiga ühendavast varustusteest. Pealetungi eest on Türgi piirile põgenenud kümned tuhanded süürlased.

ÜRO on hoiatanud, et umbes 300 000 Aleppo linna idaosas elavat inimest ähvardab valitsusvägede piiramisrõngasse sattumisel äralõikamine humanitaarabist.

Lääneriigid on süüdistanud Süüria valitsusvägede pealetungi ja Vene õhurünnakuid jaanuari lõpus Genfis alanud Süüria rahukõneluste katkemises.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles