Euroopast pärit seljakotirändurid langesid Austraalias jõhkra rünnaku ohvriks (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telklaager rahvuspargis, kus noori naisi rünnati.
Telklaager rahvuspargis, kus noori naisi rünnati. Foto: Kuvatõmmis / Youtube.com

59-aastast Austraalia meest süüdistatakse Euroopast pärit kahe noore naise vägistamises ja ründamises. Lisaks on mehele esitatud süüdistus inimröövis ja mõrvakatses.

Politsei sai teate Lõuna-Austraalias asuvasse Coorongi rahvusparki teisipäeva õhtupoolikul kella 18.30 ajal. Kaks noort 20ndates eluaastates naist viidi seejärel kopteriga kohalikku haiglasse, kus neil tuvastati tõsised vigastused, kirjutab abc.net.au.

Eesti välisministeeriumi pressiesindaja sõnas Postimehele, et nendeni on jõudnud kuuldused, et ohvrite näol on tegemist eestlastega, kuid Lõuna-Austraalia aukonsulit ei ole sellest ametlikult teavitatud. Lõuna-Austraalia politseist öeldi Postimehele, et neil ei ole juba avaldatud informatsioonile midagi lisada. Samuti ei saa nad avaldada, mis riigi kodanikud rünnaku alla sattunud naised on.

Eesti aukonsul Jaak Oks ütles Postimehele, et ka tema kuulis infot, nagu olnuks rünnaku alla sattunud eestlased. «Üks eestlane helistas ja ütles, et need olid kaks Eesti tüdrukut. Uudistest mina aga nägin, et olid sakslased.» 

«Ootan nüüd politseist infot, kas nad olid eestlased või sakslased, aga praegu pole mul veel seda vastust,» ütles Oks. Neljapäeval kell 9 Eesti aja järgi oli ta juba politseist saanud vastuse, et tegu polnud siiski eestlastega.

Väidetavalt olid noored naised teel Adelaide'ist Victoriasse, kui tutvusid ühe meesterahvaga, kellega nad otsustasid rahvuspargis koos telkida.

Ühtäkki aga mees ründas neid, vägistas ja hoidis kinni, misjärel tahtis ründaja nad tappa. Ühel ohvritest õnnestus põgeneda ja ta nägi piirkonnas kalastanud inimesi, kes teda aitasid ning politseisse helistasid.

Politseinikud asusid seejärel ka teist ohvrit otsima ning peagi leidsidki nad verega kaetud ja hirmul naise, vahendab adelaidenow.com.au. Kohaliku uudistekanali andmetel lõi mees üht ohvrit haamriga pähe ning sõitis teisest autoga üle. Mõlemal naisel on tõsised peavigastused, kuid kummagi naise seisund ei ole eluohtlik.

Hiljem pidasid politseinikud telkimispaiga lähistel kinni ka 59-aastase mehe, keda Euroopast pärit naiste ründamises süüdistatakse.

Politsei kinnitusel olid mõlemad naised välismaalased, kuid nende täpset rahvust nad ei avaldanud. Esialgsetel andmetel olid nad seal piirkonnas, kuna plaanisid rahvuspargis öö veeta.

Jõhkras rünnakus süüdistatav mees osales kohtuistungil videosilla kaudu. Portaali teatel kandis ta valget haiglakitlit ja oli käeraudadega seina külge aheldatud. Ühtegi sõna ta istungi vältel ei lausunud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles