Rootsi parlament: terrorismis süüdimõistetutelt kodakondsust ei võeta (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi parlament ehk Riksdag.
Rootsi parlament ehk Riksdag. Foto: SCANPIX

Rootsi parlament lükkas eile tagasi paremäärmuslaste ettepaneku võtta terrorismis süüdimõistetutelt kodakondsus.

Rootsi Demokraatide ettepanek tuli samal päeval, mil Prantsuse parlament kiitis heaks meetme võtta süüdimõistetud terroristidelt Prantsusmaa kodakondsus.

Rootsi parlamendis toetas sellist sammu ainult migratsioonivastase partei 45 seadusandjat. 236 saadikut hääletas vastu ning 16 Vasakpartei rahvaesindajat jättis hääletamata.

Samas võttis Rootsi parlament eile vastu uue terroritõrjeseaduse, mis karmistab olemasolevat seadusandlust.

Pidades silmas neid, kes lähevad Süüriasse džihadistide ridades sõdima, näeb uus seadus kaheaastast vangistust ette neile, kes lähevad välismaale, et ühineda terroriorganisatsiooniga.

Seadus näeb ette kuueaastast vangistust isikutele, kes läbivad väljaõppe terroriaktide korraldamiseks. Kaheaastane vangistus ootab terrorirühmituste rahastajaid.

Rootsi luureteenistused on välja selgitanud 292 isikut, kes on lahkunud alates 2013. aastast Rootsist, et ühineda sunniitliku äärmusrühmitusega Islamiriik. Neist 133 on naasnud kodumaale.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles