Gruusia peaminister: valimised tulevad rangeimate nõuete alusel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia riigilipuga mees pealinnas Thbilisis.
Gruusia riigilipuga mees pealinnas Thbilisis. Foto: SCANPIX

Gruusia valitsus andis Euroopa Liidule tagatised, et sügisesed parlamendivalimised leiavad aset kõige kõrgemate nõuete kohaselt, ütles täna valitsuse istungil peaminister Giorgi Kvirikašvili, võttes kokku oma Brüsselis-käigu tulemusi.

«Me andsime tõepoolest Brüsselile tagatised, et Gruusia korraldab 2016. aasta valimised kõige kõrgemate nõuete kohaselt. Praegu on väga tähtis viia see valitsuse meelsus kõigi valimistel osalevate poliitiliste jõududeni, et nad neid reegleid järgiksid,» ütles Kvirikašvili.

Ta ütles ka, et Gruusia delegatsioon arutas Brüsselis innukalt viisakorra leevendamist ja sai EL juhtkonnalt lubaduse, et küsimus võib saada lahenduse juba lähikuudel.

«Esitasime Euroopa Komisjonile ammendava teabe Gruusias toimuva kohta ning EL-ga assotsieerumisega seoses läbiviidavatest reformidest,» sõnas peaminister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles