NATO endine peasekretär hoiatab Vene gaasi eest (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Fogh Rasmussen.
Anders Fogh Rasmussen. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu (EL) liikmesriigid ei peaks jääma lootma Vene gaasile, vaid suurendama taastuvenergia kasutamist, ütles NATO endine peasekretär Anders Fogh Rasmussen Bloomberg Newsile.

«Energiajulgeoleku seisukohalt ei peaks Euroopa rajama uut gaasijuhet, vaid otsima alternatiive importnaftale ja importgaasile,» selgitas Rasmussen viitega Nord Stream 2-le.

Maailma praeguses olukorras peaks EL pöörama palju rohkem tähelepanu energiajulgeolekule. Küsimus ei ole üksnes hinnas, arvestades nafta ja gaasi praegust odavust. Küsimus on selle, kui sõltuv oldaks importenergiast.

«Oleme varem näinud, kuidas Venemaa kasutab või väärkasutab energiat vahendina välis- ja julgeolekupoliitikas, ähvardades hinda tõsta või tarned katkestada,» ütles Rasmussen.

Euroopa Komisjon uurib praegu Nord Stream-2 projekti õiguslikke ja poliitilisi aspekte. Selle ehitamisest on huvitatud Gazprom, EON, Engie, Royal Dutch Shell, OMC ja BASF.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles