Saakašvili tunneb endal Ukraina jõuametnike pilku (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odessa oblasti kuberner Mihheil Saakašvili
Odessa oblasti kuberner Mihheil Saakašvili Foto: SCANPIX

Odessa oblasti kuberner Mihheil Saakašvili kinnitas, et kolm Ukraina jõuametkonda - julgeolekuteenistus (SBU), kaitseministeerium ja siseministeerium on asunud uurima tema algatatud projekte.

«Mõni päev tagasi kutsuti Odessa oblasti julgeolekujuht Batrakova Kiievisse ja talle tehti ülesandeks uurida kõiki meie Odessas elluviidavaid projekte, näiteks avatud tolliruumi, kodanike teenindamise keskust ja ühiskondlikku vastuvõtutuba, samaga on usinasti ametis siseministeerium. See tähendab, et minu ja meiega tegelemine tehti ülesandeks üheaegselt julgeolekule, siseministeeriumile ja kaitseministeeriumile,» kirjutas Gruusia endine president oma Facebooki-lehel.

Kommenteerides Ukraina riigipea administratsiooni Donbassi küsimuste pressiesindaja Andri Lõssenko avaldust, et siseministeerium uurib terroritõrjeoperatsiooni jõude käsitleva salateabe avalikustamist Saakašvili poolt, ütles kuberner, et see asi tuli jõuametnikele meelde «alles kuu aega pärast seda, kui ma rääkisin rasketest teenistusoludest Mariupoli kontrollpunktides.»

«Las uurivad, mida ei ole, seda nad ei leia... Kurb, et nad uurivad seda, mida tegime meie ja on meie meeskonna saavutus, selle asemel, et uurida, miks mujal mitte midagi ei tehta,» kirjutas Saakašvili.

Kuberneri hinnangul tuleneb jõuametkondade huvi tema vastu tema osalemisest korruptsioonivastastel foorumitel, samuti Aivaras Abromavičiuse tagasiastumisest majandusarengu- ja kaubandusministri kohalt, «milles võimukuluaarides süüdistatakse millegipärast mind, kuigi endine minister on mu sõber ja tegutses täiesti iseseisvalt.»

Ta rõhutas seejuures, et selline tegevus vaid tugevdab tema otsustavust «võidelda võimu omavoli vastu ja panna Ukrainas maksma kord».

Saakašvili teatas sellega seoses, et kavatseb Münchenist naastes teha poliitilise avalduse. «Pärast Müncheni julgeolekukonverentsi lõppu tulen ma tagasi ja teen pärast meie reformijatemeeskonnaga nõupidamist poliitilise avalduse,» ütles ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles