Venezuela teatas kolmest Zika viirusega seostatavast surmajuhtumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervishoiutöötajad on teinud Aedes-tüüpi sääskede tõrjet ka Venezuela pealinnas Caracas'es asuvas kirikus.
Tervishoiutöötajad on teinud Aedes-tüüpi sääskede tõrjet ka Venezuela pealinnas Caracas'es asuvas kirikus. Foto: Scanpix/AFP

Venezuelas suri Zika viirusega seotud komplikatsioonide tagajärjel kolm inimest, teatas eile riiklikus telekanalis tehtud pöördumises president Nicolas Maduro.

«Kahjuks on meil üleriigiliselt kolm Zika surmajuhtumit,» ütles president.

Maduro sõnul on riigis kinnitust leidnud veel 319 haigusjuhtu.

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) kuulutas kuu alguses Zika viirusest põhjustatud sünnidefektide arvu järsu kasvu tõttu Lõuna-Ameerikas välja tervishoiualase hädaolukorra. WHO arvestuste järgi võib aasta lõpuks olla viirusse nakatunud neli miljonit inimest. Lastel tõsist väärarengut põhjustav viirus ohustab rasedaid ja rasestuda kavatsevaid naisi.

Moskiitodega leviv viirus, mida nähakse mikrotsefaalia ehk ebatavaliselt väikse peaga beebide sündide sagenemise taga, avastati 1947. aastal Ugandas ja jõudis Ladina-Ameerikasse eelmisel aastal.

Zika viirus võib põhjustada palavikku, löövet ja silma sidekesta põletikku ning sümptomid kestavad üldiselt alla nädala. Kuid rasedate naiste puhul võib viirus võib levida lootesse ning päädida lapse aju alaarengu või surmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles