Kremilikriitikust Navalnõi kaebas Putini kohtusse (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin
Venemaa president Vladimir Putin Foto: Scanpix/AP

Venemaa tuntud opositsioonipoliitik ja korruptsiooni vastu võitleja Aleksei Navalnõi ütles eile, et esitas Vladimir Putini vastu hagi. Vene riigipea korruptsioonisüüdistuste aluseks on Navalnõi sõnul presidendi väimehe firma riigipoolne doteerimine.

Putini noorema tütre Katerina Tihhonova abikaasa Kirill Šamalov on suurosanik naftafirmas Sibur. Möödunud aastal sai ettevõte Vene riiklikult heaolufondilt erakordselt madala intressiga laenu üle 1,5 miljardi euro.

Navalnõi ütles, et näeb huvide konflikti ning vastuolu Venemaa korruptsiooniseadustega, sest tehingule oli heakskiidu andnud Putin isiklikult. Navalnõi esitas hagi Tverskoi kohtusse Moskvas. Hagis on kirjas ka palve taandada Putin edaspidi Siburiga seotud finantsotsuste tegemisest.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peškov ei ole Reuteri palvele kohtuasja kommenteerida siiani vastanud. Samas tsiteeris Peškovi Vene uudisteagentuur TASS, kelle sõnul Putin ei ole veel hagi esitamisest teadlik.

Siburi pressiesindaja ütles detsembris, et riigilt saadud laen on seadusega igati vastavuses. Laenu väljatanud Venemaa riiklik heaolufond sõnas samuti, et riigiraha investeerimine infrastruktuuri projektidesse vastab nõutud reeglitele.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles