Süürias küpseb järgmine sõda (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudid on teatanud, et vajadusel on nad valmis Süüriasse sisenema, et islamiäärmuslastega võidelda. Pildil Saudi Araabia julgeolekujõud mullu sügisel sõjaväeparaadil.
Saudid on teatanud, et vajadusel on nad valmis Süüriasse sisenema, et islamiäärmuslastega võidelda. Pildil Saudi Araabia julgeolekujõud mullu sügisel sõjaväeparaadil. Foto: SCANPIX

«Süüria kodusõda on igal aastal olnud üks põhiteema,» ütleb Istanbulis Carnegie mõttekoja teadur Kheder Kheddour. Veel on selleks olnud Islamiriigi, samuti eelmise aasta enneolematult suur põgenike voog. Kheddour on üks vähestest uurijatest, kes on pidevalt kontaktis Bashar al-Assadi kontrolli all olevatel aladel elavate inimeste, riigitöötajate ja sõduritega.

«Alanud aasta teemaks võib saada äraootamine,» märgib Kheddour; see käib eriti Süüria põgenike kohta. Kheddouri sõnul pole paljudel inimestel piisavalt raha ega korralikke reisidokumente nagu eelmisel aastal. Kuna ametlikke teid pidi on oma lähedastele järele sõita keeruline, on nad sunnitud edasi ootama. Ka Türgi piirikontroll on muutunud karmimaks, seda nii Süüria kui ka Bulgaaria ja Kreeka piiril.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles