Ankara: Süürias piiril Türgiga paikneb laagrites umbes 100 000 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria pagulaspoisid Türgi piiri lähistel.
Süüria pagulaspoisid Türgi piiri lähistel. Foto: SCANPIX

Süürias Türgi piiri lähistel asuvas üheksas põgenikelaagris osutatakse abi umbes 100 000 süürlasele, ütles täna Türgi asepeaminister Yalçın Akdoğan.

Põgenike seas on ka Aleppo provintsis toimuva valitsusvägede pealetungi eest põgenenud kuni 35 000 inimest, lisas Akdoğan.

«Üle piiri on üheksa laagrit, mis majutab 100 000 inimest, sealhulgas ka 30 000-35 000 uut saabujat,» lausus asepeaminister. Isikute eest kannavad hoolt Türgi eriolukordade agentuur AFAD, valitsusmeelne humanitaarabiorganisatsioon IHH ja hulk teisi rahvusvahelisi organisatsioone.

Kolme kilomeetri kaugusel piirist ehitatakse Süüriasse ka kümnendat laagrit, ütles ta.

Süüria valitsusväed alustasid 1. veebruaril Vene sõjalennukite toel suurpealetungi Aleppo provintsis. Selle tagajärjel põgenes Türgi piirile kümneid tuhandeid inimesi lootuses, et saavad riiki siseneda.

Võimud lubasid üle piiri vaid haavatuid, kuid rahvusvaheline kogukond ärgitas Ankarat kõiki inimesi üle lubama. Türgis viibib hetkel 2,7 miljonit Süüria põgenikku.

Akdoğani sõnul pole erinevalt pealetungi alguspäevadest enam näha suurt põgenike koondumist piirile ning abivajajad on enamjaolt laagrites. «Praegu pole mingit (põgenike) kogunemist piirile, mitte mingeid piiri ületada soovivaid suuri inimmasse.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles