Uurimus: Leedu elanike mure rände pärast kasvab kiiresti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedukad mullusel iseseisvuspäeval hiiglasliku riigilipuga pealinnas Vilniuses.
Leedukad mullusel iseseisvuspäeval hiiglasliku riigilipuga pealinnas Vilniuses. Foto: SCANPIX

Leedu elanikkonna mure ebaseaduslikust rändest tulenevate ohtude pärast kasvab, näitasid reedel avalikustatud küsitluse tulemused.

Ühiskonna julgeoleku kolme tähtsaima küsimuse seas nimetas 19 protsenti vastanutest ebaseaduslikku rännet - viis korda rohkem inimesi kui aasta tagasi, mil nii arvas vaid neli protsenti.

«Meil on kõigi jaoks ilmne mure, see on kusagil kaugel, kuid seda kajastatakse küllalt ohtralt,» ütles ajakirjanikele siseminister Saulius Skvernelis, esitledes mullusügist põhjalikku uurimust.

Ministri sõnutsi hakkasid poliitikud rändeküsimust rohkem käsitlema lähenevate seimivalimiste pärast.

Kõige suurem hulk Leedu elanikke pidas suurimateks julgeolekuohtudeks vägivallakuritegusid (39 protsenti) ja korruptsiooni (37 protsenti), liiklusohutust - 34 ja uimasteid 28 protsenti.

Turundus- ja sotsioloogiauuringute ettevõte Spinter tyrimai küsitles siseministeeriumi tellimusel 20. augustist kuni 28. oktoobrini kõikides Leedu omavalitsustes 3011 inimest vanuses 15-75 eluaastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles