Türgi: Vene õhurünnakus hukkus relvarahuleppe järel 16 tsiviilisikut (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjalennukid Süürias
Vene sõjalennukid Süürias Foto: SCANPIX

Süürias sai reede varahommikul mõni tund pärast kokkulepet relvarahus Vene õhurünnakus surma 16 tsiviilisikut, ütles Türgi välisminister Mevlüt Çavuşoğlu.

«Vaatamata läinud ööl sõlmitud kokkuleppele, jätkas Venemaa tsiviilisikute pommitamist - nad tapsid 16 tsiviilisikut täna hommikul,» ütles Çavuşoğlu Münchenis. «Samuti on rünnatud koole ja haiglaid.»

Süüria konflikti rahvusvahelised osapooled leppisid ööl vastu reedet kokku «vaenutegevuse üleriiklikus peatamises» järgmise nädala jooksul.

Vene sõjalennukite toetatud Süüria valitsusvägede pealetung Aleppo linnale on põhjustanud lääneriikide ja Moskva vahelise sõnasõja. Vaatlejate sõnul on 1. veebruaril alanud pealetungis hukkunud 500 inimest.

Kõnealuse pealetungi tõttu takerdusid ka Süüria valitsuse ja opositsiooni vahelised kõnelused Genfis. Ülestõusnute sõnul ei naase nad 25. veebruaril jätkuma kavandatud kõnelustele juhul, kui valitsusväed ei lõpeta piiramisi ja õhulööke.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles