USA kutsus Türgi võime üles peatama rünnakuid Süüria sihtmärkidele (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi armee tankid üles rivistatud Türgi-Süüria piiri lähistel. Pilt on illustratiivne
Türgi armee tankid üles rivistatud Türgi-Süüria piiri lähistel. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

USA kutsus laupäeval Türgi võime üles peatama rünnakuid Süüria kurdide ja režiimivägede sihtmärkide pihta.

«Me oleme mures olukorra pärast Aleppo põhjapiirkonnas ja töötame pingete leevendamise osas kõikide poolte vahel,» ütles USA välisministeeriumi eestkõneleja John Kirby.

Türgi suurtükivägi korraldas laupäeval mürsurünnaku Süüria põhjaosas Aleppo provintsis aladele, mis on kurdi vägede kontrolli all. Uudisteagentuuri Anatolia andmetel avas Türgi sõjavägi kahel korral vastutule kurdi rahvakaitseüksuste (YPG) ja Süüria režiimivägede positsioonide pihta.  Tulistati kurdi sihtmärke Aleppo provintsis asuva Azazi linna ümbruses. Türgi sõjaväe kinnitusel vastati mürskudele, mis tabasid armee kontrollpunkti Hatay regioonis.

Türgi peab Süüria Kurdide Demokraatlikku Liitu (PYD) ja selle YPG võitlejaid Kurdistani Töölispartei (PKK) harudeks, mis on pidanud mitu aastakümmet Türgi keskvalitsuse vastu võitlust autonoomia eest.

Türgi astub vajaduse korral sõjalisi samme PYD võitlejate vastu, hoiatas varem päeval Türgi peaminister Ahmet Davutoğlu.

«Me võime, kui vaja, rakendada samasuguseid meetmeid Süürias, nagu me rakendasime Iraagis ja Qandilis,» ütles Davutoğlu televisioonis edastatud kõnes, viidates eelmise aasta pommikampaaniatele Kurdistani Töölispartei (PKK) võitlejate sihtmärkide vastu Iraagis nende tugipunktides Qandili mägedes.

«Me eeldame, et meie sõbrad ja liitlased toetavad meid,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles