Lõuna-Korea kõrge seadusandja kutsus soetama tuumarelvi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea tuumakatsetuste vastane meeleavaldus Lõuna-Korea pealinnas Soulis möödunud nädalal.
Põhja-Korea tuumakatsetuste vastane meeleavaldus Lõuna-Korea pealinnas Soulis möödunud nädalal. Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea võimupartei kõrge ametnik kutsus täna töötama välja oma tuumaheidutuse, et astuda vastu Põhja-Korea kasvavale tuumarelva- ja raketiohule.

Avalikkuse toetus tuumarelvadega Lõuna-Korea ideele on olnud väike, kuid see on kasvanud iga Põhja-Korea tuumakatsetusega.

USA viis oma taktikalised tuumarelvad Lõuna-Koreast ära 1991. aasta lõpus, kuid riik on endiselt Ühendriikide tuumavihmavarju kaitse all.

Lõuna-Korea valitseva Saenuri Partei parlamendiliider Won Yoo-Cheol ütles, et on aeg need USA relvad tagasi tuua või Lõuna-Korea peab need endale ise muretsema.

«Me ei saa laenata naabrilt vihmavarju iga kord, kui sajab. Meil peab olema vihmamantel ja peame seda ise kandma,» tsiteeris uudisteagentuur Yonhap seadusandja sõnu kõnes rahvusassamblees.

Lõuna-Korea on üks neist 190 riigist, mis on allkirjastanud tuumarelvastuse leviku tõkestamise leppe. Põhja-Korea lahkus sellest paktist 2003. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles