30 aastat tagasi kadunud kanadalasele tuli meelde, kes ta on

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Vida Press

Kanada meedia teatas 30 aasta tagusest mehe kadumisjuhtumist, mis nüüd leidis lahenduse.

Edgar Latulip oli 21 aastane, kui ta Ontario provintsis asuvast taastusravikeskusest lahkus, bussile läks ja minema sõitis.

Politsei arvates sai mees millegi tõttu peavigastuse, mis temalt mälu ja mineviku röövis. Ilmnes, et Latulip elas aastaid Niagara piirkonnas teise nime all enne, kui talle ta varasem elu meenuma hakkas.

Mees palus Niagara ala sotsiaaltöötajatel vaadata rahvasikuregistrist Latulipi nime kohta käivaid andmeid, mis näitasid, et ta on kadunuks kuulutatud. DNA-test kinnitas, et tegemist on Edgar Latulipiga.

«Olen töötanud politseis 18 aastat ja näinud varem sellist juhtumit vaid telesaates ja  filmis, kuid mitte päriselus. See on väga ebatavaline,» sõnas Niagara piirkonna politseinik Philip Gavin.

Mehe emal, Ottawas elaval Sylvia Wilsonil oli raske uskuda, et ta poeg leiti üles ja on elus, sest ta nägi poega umbes 30 aastat tagasi, kui poeg taastus enesetapukatsest.

Latulip on nüüd 50-aastane, kuid väidetavalt olevat tal vaimne puue.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles