Türgi seadis Süürias punase joone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
YPG võitlejad.
YPG võitlejad. Foto: SCANPIX

Türgi ei luba Süüria kurdide võitlejaid saavutada kontrolli Türgi piiri lähistel asuva Azazi linna üle, ütles Türgi peaminister Ahmet Davutoglu täna.

«Me ei luba Azazil langeda. YPG (Süüria Kurdistani rahvaomakaitse - toim) ei lubata tulla Eufrati [jõe] läänekaldale ja Afrinist itta (piirkond Türgi piiri lähistel - toim),» ütles Davutoğlu telekanalile NTV.

Türgi armee on jätkanud Põhja-Süüria kurdivõitlejate positsioonide pommitamist ning nõuab YPG-lt tagasitõmbumist Aleppo ümbrusest. Viimased pole aga positsioone loovutanud.

Kurdide üksused teevad väidetavalt koostööd Bashar al-Assadi režiimiga, saades tuge ka Venemaa õhulöökidelt. Varasemalt on kurdid relvastust saanud ka lääneriikidelt, võitlemaks ISISe terrorirühmitusega.

Türgi on korduvalt kritiseerinud ameeriklaste toetust kurdidele ja alustanud sõjaliste operatsioonidega kurdide vastu nii kagu Türgi kui ka nüüd Süüria põhjaosas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles