Vene propagandakanal alustas Lätis tööd (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sputniku lätikeelne veebiportaal.
Sputniku lätikeelne veebiportaal. Foto: Kuvatõmmis

Venemaa riiklik multimeedia infoagentuur Sputnik alustas möödunud nädalal tööd Lätis, edastades nii läti kui ka venekeelseid teateid.

Sputnik teatas pressiteates, et nad hakkavad käsitlema teemasid, millest teised vaikivad. Ka märgitakse, et nende meeskond koosneb professionaalsetest ajakirjanikest ja toimetajatest. Nende nimesid pole aga avalikustatud.

Sputniku katusorganisatsiooniks on Rossija Segodnja, mille peadirektoriks on president Vladimir Putini üks lemmikpropagandiste Dmitri Kisseljov. Seejuures kehtib Kisseljovile tema propagandistliku tegevuse tõttu praegu Euroopa Liitu sissesõidukeeld.

Sputnikul on kavas laieneda 34 riiki ning edastada infot 30 keeles. Praegu tegutsetakse 11 riigis, kusjuures on ettevõttel kavas hakata infot levitama ka eesti keeles.

Mullu augustis keeldusid Läti võimud andmast litsentsi riigis tegusemiseks Vene RT telekanalile. Võimud viitasid väljaande sisu vastuollu minekuga Läti põhiseadusega.  

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles