Maroko, Ažeeria ja Tuneesia migrandid enam Austrias asüüli ei saa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aasta detsembris Ateenas toimunud protestiaktsioon, kus kõige häälekamalt avaldasid meelt Kreekasse lõksu jäänud Maroko ja Alžeeria migrandid.
Möödunud aasta detsembris Ateenas toimunud protestiaktsioon, kus kõige häälekamalt avaldasid meelt Kreekasse lõksu jäänud Maroko ja Alžeeria migrandid. Foto: Scanpix/AFP

Majandusmigrantide tulva vähendada üritav Austria teatas täna, et tunnistab kuus riiki, teiste seas Alžeeria, Maroko ja Tuneesia, turvalisteks lähteriikideks.

Turvaliste riikide nimekirja kanti pärast olukorra põhjalikku uurimist ka Gruusia, Ghana ja Mongoolia, teatas siseministeerium.

«Majandusmigrantide puhul on vaja saata ühemõtteline signaal, et Austrias nende jaoks kaitset ei ole,» hoiatas siseminister Johanna Mikl-Leitner.

Valitsus kiidab otsuse heaks homme.

Jaanuaris kuulutas Maroko, Alžeeria ja Tuneesia turvalisteks lähteriikideks ka Saksamaa. Turvaliseks lähteriigiks tunnistamine tähendab, et nende riikide kodanikele tõenäoliselt asüüli ei anta ning Viin saab kiirendada protseduure nende väljasaatmiseks.

Eelmise aasta jaanuarist novembrini taotles Austrias varjupaika 55 000 süürlast, ent alžeerlasi ja marokolasi ühtekokku vaid 2000.

Ühtekokku sai Austria läinud aastal ligi 90 000 asüülitaotlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles