Itaalia saadab maffia vastu sadu sõjaväelasi

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahutused Napoli lähistel.
Rahutused Napoli lähistel. Foto: AP / Scanpix

Itaalia valitsus andis eile käsu saata Napoli piirkonda kolmeks kuuks 500 sõjaväelast, et aidata kohalikku politseid võitluses kurikuulsa maffiagrupeeringu Camorra vastu.


Rahutused Itaalia suuruselt kolmanda linna Napoli eeslinnas puhkesid eelmisel nädalal, kui maffia tappis kuus Aafrika immigranti, kellest kolm olid pärit Ghanast, kaks Libeeriast ja üks Togost. Lisaks hukkus intsidendis ka itaallasest mängupõrgu omanik, vahendas AFP.

Itaalia kaitseministri Ignazio La Russa kinnitusel saadetakse suurem osa sõduritest Casal di Principe piirkonda, mis on tuntud Casalesi maffiaperekonna kodupaik. Perekond kannab väidetavalt vastutust ka immigrantide mõrvade eest.

Lisaks täiendavate sõjaväelaste saatmisega Napolisse pikendas valitsus ka nende 3000 sõjaväelase mandaati kuue kuu võrra, kes patrullivad Itaalia suuremate linnade tänavatel ja hoiavad silma peal avalikel hoonetel.

Parlamendi opositsioonisaadiku Marina Sereni kinnitusel käitub valitsus aga vastutustundetult, sest kärbib oma kampaaniaga politsei kulutusi, mis jätab riigi teised piirkonnad organiseeritud kuritegevuse meelevalda, vahendas guardian.co.uk.

Camorra maffiast on pärit ka USA üks kuulsamaid gängstereid Aphonse Capone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles