Petro Porošenko Blokk: Jatsenjuki tagandamiseks on hääled koos (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arseni Jatsenjuk.
Arseni Jatsenjuk. Foto: AP/Scanpix

Ukraina ülemraadas on peaminister Arseni Jatsenjuki valitsuse tagandamiseks vajalikud hääled koos, kinnitas Petro Porošenko Blokki kuuluv rahvasaadik Sergi Leštšenko.

«226 häält on vaieldamatult olemas. Arvan, et Petro Porošenko Blokk hääletab, Samopomitš (Omaabi) hääletab, Batkivštšina samamoodi. Radikaalsel Parteil ei ole muud väljapääsu kui hääletada. Tagandamise poolt hääletab ka Volja Narodu ja arvan, et ka see osa Opositsiooniblokist, mis suunistab Rinat Ahmetovile,» ütles Leštšenko täna Kiievis ajakirjanikele.

Vastates Interfaxi täpsustavale küsimusele, mitu Petro Porošenko Bloki saadikut valitsuse tagandamise poolt hääletaks, ütles Leštšenko, et kõik sõltub presidendist Petro Porošenkost.

«Sõltuvalt sellest, kas on Porošenko suunis toetada, toetab fraktsiooni enamus. Kui sellist suunist ei ole, siis vabal tahtel hääletaks inimest 30,» arvas rahvasaadik.

11. veebruaril teavitas Samopomitši esindaja Viktoria Voitsitska, et tema erakond alustab allkirjade kogumist valitsuse umbusaldamiseks.

Täna teatas Oleh Ljaško Radikaalne Partei, et tema erakonna saadikud andsid sellele allkirjad.

15. veebruaril registreeriti ülemraadas ka otsuseprojekt valitsuse tegevusaruande tagasilükkamiseks ja selle tegevuse mitterahuldavaks tunnistamiseks.

Ukraina valitsus esitab ülemraadale tegevusaruande homme, 16. veebruaril.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles