Pildid ja video: George W. Bush alustas vend Jebi toetavat kampaaniat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikide kunagine president George W. Bush alustas oma venna Jeb Bushi toetavat kampaaniat, astudes esmakordselt vabariiklaste valmiskampaanisündmusel lavale.

George W. Bush kohtus eile sõjaveteranidega ja pidas venna kampaaniasündmusel kõne Lõuna-Carolinas North Charlestonis, kus sel laupäeval hääletatakse vabariiklaste kolmandatel eelvalmistel, edastab Reuters.

Vanem vend Bush viitas etteastes vabariiklaste number üheks peetavale Donald Trumpile, samas tõdedes, et presidendikandidaatidest parim ei pea olema kõige häälekam ja nähtavam.

«Saan aru, et ameeriklased on vihased ja tüdinenud, kuid me ei vaja Valge Maja Ovaalkabinetti isikut, kes peegeldab meie viha ja tüdimust,» lausus Bush.

Endist Florida kuberneri Jeb Bushi peeti vabariiklaste suurimaks favoriidiks, kuid ta mitte kuigi jõuline kampaania on ta jätnud Trumpi varju.

Bush oli Iowa eelvalimistel kuues ja möödunud nädalal New Hampshire`is neljas.

Lõuna-Carolinas läbi viidud küsitluse kohaselt on ta vabariiklastest kandidaatide seas Trumpi, Ted Cruzi ja Marco Rubio järel neljas.

George W. Bush loodab, et ta vennal läheb Lõuna-Carolinas paremini kui varasematel eelvalimistel, kuna ta on selles osariigis populaarne.

Lõuna-Carolina on Bushide suguvõsale tähtis tugipunkt olnud, kuna nii George W. Bush kui ka ta isa George H.W. Bush said seal eelvalmistel võidu,  mis aitas kaasa nende Valgesse Majja jõudmisele.

George W. Bush oli Ameerika Ühendriikide 43. president 2001 – 2009 ning George H.W. Bush oli 41. president aastatel 1989 – 1993.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles