Prantsusmaa ja Türgi: rünnakud Süüria haiglatele on sõjakuritegu (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirideta Arstide haigla pärast õhurünnakut.
Piirideta Arstide haigla pärast õhurünnakut. Foto: AFP/SCANPIX

Prantsusmaa ja Türgi teatasid, et rünnakud Põhja-Süürias asuvate haiglate pihta liigituvad sõjakuritegude alla. ÜRO hinnangul on raketirünnakutes piirkonna haiglatele ja koolidele hukkunud kuni 50 inimest.

Türgi välisminister süüdistab veresaunas Venemaad, Moskva pole väidetele veel reageerinud. Samal ajal heitis Süüria president Bashar al-Assad kahtlust selle osas, et riigis saaks kehtestada vaherahu. Oma esimeses avalikus selleteemalises kommentaaris ütles al-Assad, et pakutud leping ei tähenda, nagu paneksid kõik osalised oma relvad maha.

«Seni ütlevad nad, et tahavad vaherahu nädala jooksul,» ütles president telekas. «Kes on võimeline kõik need tingimused ja nõudmised nädala jooksul täitma?»

ÜRO hinnangul heidavad Põhja-Süüria veretööd veelgi enam varju haprale rahulootusele. Azazi linnas ja selle ümbruskonnas sai surma vähemalt 12 inimest, kui väidetavalt said pihta kaks haiglat ja kaks koolimaja. Idlibi provintsis tehti maatasa ühenduse Piirideta Arstid peetav haigla. Rünnakus, mida ühendus nimetas tahtlikuks, hukkus seitse inimest ja kaheksa on kadunud.

Prantsusmaa välisminister Jean-Marc Ayrault mõistis rünnaku haigla vastu üheselt hukka, nimetades toimunut sõjakuritegudeks. «Ilmsete sõjaroimadena» nimetas juhtunut ka Türgi. Venemaa kinnitab jätkuvalt, et tema toetus Süüria valitsusvägedele on suunatud vaid väidetavate terroristide hävitamisele.

Vaata videost, milline nägi välja Piirdeta Arstide haigla pärast pommitabamusi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles