Kanadalased kardavad, et Trumpist võib saada USA president

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: SCANPIX

Kanada küsitlusfirma Leger küsitlus näitas, et kanadalasi teeb murelikuks naaberriigi Ameerika Ühendriikide presidendivalimise kampaania.

Küsitluse kohaselt kardab 65  protsenti, et USA vabariiklaste populaarsest kandidaadist, miljardär Donald Trumpist võib saada järgmine Ameerika Ühendriikide president, edastab Newsmax.

Samas 23 protsenti teatas, et Trumpi kandideerimine ja populaarsus neid ei heiduta.

1524 kanadalase seas tehtud küsitlus näitas, et nende silmis on kõige populaarsem demokraadist kandidaat Hillary Clinton, kellest loodetakse novembrikuise presidendivalmise võitjat.

55 protsenti küsitletutest arvas, et Clinton on kindel võitja, 19 protsenti aga pidas Trumpi võitjaks. 11 protsendi arvates on selleks demokraat Bernie Sanders, neli protsenti pakkus võidukaks vabariiklast Ted Cruzi ja kolm protsenti vabariiklast Jeb Bushi.

Kanadalastest küsitletutest 54 protsenti loodab Clintoni ja 13 protsenti Trumpi võitu.

70 protsendi küsitletute teatel ei meeldi neile Trumpi etteasted ega tema seisukohad. Clintoni puhul oli see protsent 24.

Arvamusküsitluse tellisid Kanada väljaanded Le Journal de Montreal ja Le Devoir, tulemused avaldati lisaks Kanada väljaannetele ka Ameerika Ühendriikide Politicos.

Küsitluse veamarginaal oli 2,1 protsenti.

Kanadas tehti mõni aeg varem teine küsitlus, milles 67 protsenti arvas, et kui Donald Trumpist saab uus Ameerika Ühendriikide president, siis läheb Kanadal raskeks.

49 protsendi küsitletute arvates oleks Trump USA presidendina Kanada jaoks katastroof.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles