Taanlanna päästis nõiduses süüdistatava Nigeeria poisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsineerimine Nigeeria pealinna Lagose tänaval. Foto on illustreeriv.
Vaktsineerimine Nigeeria pealinna Lagose tänaval. Foto on illustreeriv. Foto: AFP/SCANPIX

Taanlasest naine päästis Nigeerias tänavalt kaheaastase alasti uitava poisi, kelle tema perekond oli kodunt välja visanud – kahtlustades, et tegemist on nõiaga. 

Poiss leiti räsitud seisus ja tema kehal olid ussid. Ta pidi tänaval elama kaheksa kuud, toitudes möödakäijate visatud toidupaladest. Tema päästjaks osutus riigis elav taanlanna Anja Ringgren Loven, kes viis poisile süüa-juua. Seejärel mähkis ta lapse teki sisse ja viis lähimasse haiglasse.

Loven on ühenduse Aafrika Laste Haridusabi ja Arengufondi looja – rühmitise eesmärk on aidata nimelt lapsi, keda nõiduses süüdistatuna visatakse kogukonnast välja või vahel koguni tapetakse. Selliseid lapsi olevat tema sõnul tuhandeid.

Leidlapsele – kelle nimeks pandi «Hope« ehk «Lootus» – anti ravimeid usside vastu, samuti tehti talle vereülekandeid, et tema organismis oleks rohkem punaseid vereliblesid. Tema olukord olevat nüüd tunduvalt paranenud ja ta mängivat ka Loveni enda lapsega.

Taanlanna palus Facebookis annetusi poisi haiglaarvete eest tasumiseks. Kahe päevaga kogus ta veidi alla miljoni euro. «Kogu selle rahaga saame me lisaks kõige paremale ravile Lootuse heaks ehitada uue kliiniku ja päästa piinamise käest veel palju rohkem lapsi,» kirjutas Loven.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles