Video: kangelased päästavad rööbastele kukkunud naise Moskvas metroorongi eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Moskvas elav kirgiisist mees sai oma kodumaal aumärgi selle eest, et aitas koos juhusliku politseinikuga päästa metroorööbastele kukkunud naise elu.

28-aastane Lõuna-Kõrgõzstanist pärit Marat Isaev juhtus olema 11. veebruaril Moskva Krasnoselskaja metroojaamas, kui rööbastele kukkus keegi naisterahvas – nagu hiljem selgus, siis Julia Vali nimeline programmeerijast üksikema.

Rahvas hakkas karjuma appi, kuid Isaev ja juhuslikult koha peal viibinud politseinik Artjom Koroljuk asusid tegutsema. Mehed hüppasid rööbastele, kuid ei suutnud liikumatut naist tagasi perroonile tõsta. Et jaama oli saabumas kihutav metroorong, ei jäänud meestel muud üle, kui paigutada naine rööpapaari vahele ning seejärel tõmbuda ülikiiresti maapinna vastu ka ise.

«Jäime ellu ainult tänu sellele, et tegime otsuse väga kiiresti, sekundite jooksul,» lausus hiljem Koroljuk. Isaev lisas: «Ma ei pea ennast kangelaseks. Võib-olla mu tegu oli kangelaslik. Aga minu jaoks oli see lihtsalt šokk. Kui ma sellele mõtlen, on raske uskuda, et ma pääsesin.»

Video levis sotsiaalmeedias kulutulena ning Kõrgõzstani president Almazbek Atambaev teatas eile, et premeerib Isaevit vapruse eest graveeritud kella ning rahasummaga. Kirgiis ise üritas oma kangelastegu alguses varjata – kartuses, et uudised võivad tulla šokina tema vanaldasele endisest kooliõpetajast emale. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles