Video: Iisraeli politseinik lükkab invaliidist palestiinlase ratastoolist tänavale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Iisraelis Läänelkaldal asuvas Hebroni linnas jäi kaamera ette hetk, kui juudiriigi politseinik tõukab ratastoolist välja sinna aheldatud palestiinlasest mehe.

Mobiiliga salvestatud videost on näha, kuidas Majed al-Fakhouri nime kandev palestiinlane toolist maha lendab ja rahvahulga silme all vastu asfalti prantsatab. Intsident toimus pühapäeval vaid mõned hetked pärast seda, kui 14-aastane Palestiina tüdruk üritas väidetavalt pussitada Iisraeli korrakaitsjat.

Julgeolekujõud avasid tüdruku pihta tule ning aastakümme tagasi autoõnnetuses jala kaotanud al-Fakhour üritas enda sõnul jõuda temani, et anda esmaabi. «Ma nägin verd voolamas tema käest ja küljest ning kartsin, et ta veritseb surnuks,» ütles mees. «Üritasin teda aidata, kuid politseinik pidas mu kinni ja käskis minna tagasi. Siis keeras ta mind ümber ja põrkasin peaga vastu maad.»

53-aastane al-Fakhour viidi haiglasse, kui tema vigastused polnud tõsised. Hullem oli seis tüdrukul, kelle nimeks on Yasmin Rashad al-Zarouga.

Iisraeli politsei lubas vahejuhtumit uurida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles