Ukraina vabatahtlikud loovad uut erakonda (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SIPA/Scanpix

Hulk Ukraina vabatahtlikke algatas Inimvabaduste Erakonna loomise, ütles Terrorivastase Operatsiooni Veteranide Seltsi juht, pataljoni Aidar vabatahtlik Kirõl Sergejev.

«Kutsume inimesi ühinema uue poliitilise jõuga – Inimvabaduste Erakonnaga, kus me mõistame vabaduse all seaduse ülimuslikkust. Elanikkonna ühtse vabaduse tagab eranditult seaduse jõud. Seaduse, mis täna ei tööta,» ütles ta Kiievis teisipäeval pressikonverentsil.

«Kutsume kõiki terrorivastase operatsiooni veterane, vabatahtlikke ja asjatundjaid ühinema meiega Ukraina kaitseks, et luua uus poliitiline jõud, mis on üles ehitatud põhimõttel, et võim on ohver, mitte eesõigus. Ohver, mille tood Ukraina nimel,» märkis Sergejev.

Programmiliste eesmärkide seas nimetas ta riigisüsteemi täielikku väljavahetamist. «Me ehitame riigi üles kasutades maksimaalselt uute tehnoloogiate eeliseid. Reforme peavad tegema asjatundjad. Reformitakse kohtu ja korrakaitsesüsteem – iga õigusrikkumine peab saama möödapääsmatult karistatud. Vähendatakse makse.»

Sergejev rõhutas ka, et erakonna eesmärkide seas on Ukraina relvajõudude kutselisele tipptasemele viimine. Ta ütles, et praegu tegutseb kuus algatusrühma, kuhu kuulub juba üle 300 inimese.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles