Taani politsei korjab migrantidelt ära mobiile (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrantide laager Kreeka Kalymnose saarel.
Migrantide laager Kreeka Kalymnose saarel. Foto: SCANPIX

Taani politsei kasutab riiki saabunud asüülitaotlejate isiku kindlaks tegemiseks nende mobiiltelefone, mille tagastamine võib aga venida.

Taani päevaleht Politiken kirjutas, et viimastel kuudel on politsei mobiiltelefonid ära korjanud ka 55-lt saatjata riiki saabunud alaealiselt. Väljaanne juhtis tähelepanu probleemile, et osa alaealistest on jäänud kuudeks telefonita.

Politsei kinnitusel soovitakse mobiiltelefonide abil kindlaks teha asüülitaotlejate isik ja nende koduriik. «Kui saabudes öeldakse, et ollakse Süüriast, kuid lisaks tühjale lausele pole midagi selle tõestamiseks, on mobiiltelefonid parim viis kindlustamaks, et räägitakse tõtt või selgub, et kõik kõned tulevad hoopis Ghanast,» ütles politsei esindaja Richard Østerlund La Cour.

La Cour märkis, et kõik alaealised saavad oma mobiiltelefonid pärast nende isikute kindlakstegemist tagasi. Samas märkis Politiken, et osa alaealistest on telefonist ja seega ka võimalusest oma lähedastega ühendust võtta kuudeks ilma jäänud.

La Cour tunnistas, et protsess võib aega võtta, sest mullu saabus Taani üle 2000 saatjata alaealisest asüülitaotleja. Võrdluseks, varasematel aastatel oli keskmine näitaja 250. Politsei esindaja kinnitusel tehakse kõik, et alaealised oma telefonid senisest kiiremini tagasi saaksid.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles