Assange pääses vanglast villasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukas Julian Assange Londonis kohtuhoone ees.
Võidukas Julian Assange Londonis kohtuhoone ees. Foto: SCANPIX

Wikileaksi asutaja Julian Assange, kellel kohus lubas täna tingimuslikult kautsjoni vastu vabaneda, vahetab oma senise elukoha, Wandsworthi vangla Londonis välja Inglismaa idaosas asuva luksusliku villa vastu.

Assange lubas täna õhtul Londoni kõrgema kohtu trepil ajakirjanike ees esinedes, et tõestab oma süütust seoses Rootsis tema vastu esitatud seksuaalse ahistamise süüdistustega ja jätkab tööd veebisaidiga.

«Loodan jätkata oma tööd ja kuulutan endiselt oma süütust selles küsimuses,» ütles Assange AFP teatel.

39-aastane austraallane pääses vanglast tänu Briti kohtuniku Duncan Ouseley tänasele otsusele, milles ta lükkas tagasi apellatsiooni Assange vahi alla jätta.

Üks paljudest vabanemisega kaasnevatest tingimustest on see, et Assange peab elama Suffolkis asuvas Ellingham Hallis, mis kuulub tema jõukale toetajale Vaughan Smithile. Ühtlasi peab ta kandma elektroonilist jälgimisseadet, järgima liikumiskeeldu ja regulaarselt politseile endast teada andma. Kautsjon on 240 000 naela (4,4 miljonit krooni).

Ellinghami krundil asub 240 hektari suurune erapark, järv, orgaaniline farm, villas on kümme magamistuba ja eeskujulikult varustatud veinikelder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles