NSA juht: Pariisi rünnakuid ei oleks saanud toimuda ilma krüpteeritud sõnumiteta (4)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Rogers
Michael Rogers Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide Riikliku Julgeolekuagentuuri (NSA) juhi Michael Rogersi arvates ei oleks möödunud aasta novembris Prantsusmaa pealinnas Pariisis aset leidnud terrorirünnakud saanud toimuda ilma krüpteeritud sõnumiteta.

Rogers rõhutas, et terroristidel õnnestus ettevalmistusi ja tegevust nii Prantsusmaa kui Belgia võimude eest varjata eelkõige krüpteerimise abil, edastab AFP.

NSA juhi teatel kasutasid Pariisis rünnakuid korraldanud moodsat krüpteerimistehnikat, mis teeb pealtkuulamise ja jälgimise väga keeruliseks ja kulukaks või üldse võimatuks.

Rogersi andmetel on terroristide pealtkuulamise ja jälgimisega seni takistusi ja probleeme, eelkõige nende poolt kasutatavate seadmetega, mille krüpteeringuid ei saa murda isegi siis, kui seadus seda võimaldaks.

Pariisi 13. novembri 2015 rünnakutes kaotas elu 130 inimest, kellest 89 oli Bataclani kontserdimajas kuulamas USA metal-bändi The Eagles of Death Metal esinemist.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles