USA Kongress kiitis heaks Obama maksukompromissi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama loodab, et hiiglaslik pakett ergutab Ühendriikide majandust.
USA president Barack Obama loodab, et hiiglaslik pakett ergutab Ühendriikide majandust. Foto: SCANPIX

USA seadusandjad kiitsid eile lõplikult heaks president Barack Obama tehingu vabariiklastega, mis hoiab tuleval aastal ära maksude tõusu ja pikendab abiraha maksmist töötutele.

Senat võttis 858 miljardi dollari suuruse paketi vastu üleeile häältega 81-19. Esindajatekodas hääletas selle poolt päev hiljem 277 saadikut, 148 oli vastu, vahendas AFP.

Kuue nädala eest vahevalimistel suure kaotuse osaliseks saanud Obama loodab, et hiiglaslik pakett ergutab Ühendriikide majandust, ehkki kasvatab järsult riigi niigi suurt eelarvepuudujääki ja võlga.

Obama rõhutas, et pakett pikendab kahe aasta võrra Bushi ajal vastu võetud maksukärpeid keskklassile ning 13 kuu võrra töötute abiraha.

Paljusid demokraate vihastas aga Obama kompromiss jaanuaris esindajatekojas kontrolli haaravate vabariiklastega. Nimelt leppis president nendega kokku, et Bushi maksukärped pikenevad ka USA rikkaimatele maksumaksjatele, samuti alandatakse pärandimaksu määra varem kokku lepitud 45 protsendilt 35-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles