Rootsi terroriekspert: Al-Qaeda plaanib järgmisi rünnakuid jõuludeks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi võimud suurendasid terrorirünnakute tõttu Stockholmis politseipatrullide arvu.
Rootsi võimud suurendasid terrorirünnakute tõttu Stockholmis politseipatrullide arvu. Foto: SCANPIX

Rootslasest terrorismiasjatundja Magnus Ranstorp peab usutavaks väiteid, mille järgi Al-Qaeda plaanib korraldada uusi terrorirünnakuid jõulupühade ajal.

Tema sõnul on järgmised kõige tõenäolisemad sihtkohad Taani, Suurbritannia, Ameerika Ühendriigid, Prantsusmaa ja Saksa, vahendas MTV3.

Stockholmis eelmisel laupäeval tehtud enesetapurünnakut uuriv kaitsepolitsei Säpo on teatanud, et kontrollib informatsiooni Al-Qaeda plaanidest.

Briti ajalehe Daily Maili avaldatud informatsioon plaanitavatest rünnakutest saadi Iraagi ametnikelt, kes küsitlesid kinnivõetud mässulisi.

«Pole mingit alust arvata, et ähvardused on alusetud,» kommenteeris Ranstorp.

Soome riigikaitseülikooli õppejõud kolonelleitnant Juha Mäkelä leiab, et ähvardused jõuludeks planeeritud terrorirünnakutest on liialdatud.

Mäkelä rääkis, et kui julgeolekuabinõud enne jõule suurenevad, siis vaevalt on see tingitud terroristide juttudest.

«Al-Qaeda teab, et eriti riikide julgeolekuametnikud nii USAs kui Euroopas tugevdavad jõulude eel turvameetmeid reisijate suurenevate hulkade tõttu. Terroristid võib-olla mõtlevad, et nad võivad teatada oma võidust, kui Euroopas suurendatakse julgeolekumeetmeid,» ütles Mäkelä.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles