Ukraina ülemraadas vehiti rusikatega ja loobiti toole

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukraina ülemraadas puhkes eile õhtul verine kaklus, mille tagajärjel vajas haiglaravi viis inimest.

Ühel saadikul purunes lõualuu, ühel sai käsi tõsiselt muljuda ja kolm said põrutusi. Lisaks sai kannatada kümmekond inimest, vahendas The Wall Street Journal.

Opositsiooni esindajad vihastasid, kui kiideti heaks kriminaaluurimise alustamine riigi endise peaministri Julia Tõmošenko suhtes.

Värvika keelekasutusega ilmestatud kähmluses osales umbes 50 inimest, kellest osa kuulus Regioonide Parteisse ja osa olid opositsioonilise Batkivštšina ehk Isamaa liikmed. Opositsiooni väitel algatasid kakluse võimupartei esindajad.

Opositsionäärid ümbritsesid spiikri kõnepuldi ja takistasid jõuga parlamenditöö jätkamist. Neil olid kaasas loosungid, kus ärgitati parlamenti lõpetama poliitilist tagakiusamist.

Tõmošenkot süüdistatakse sadade miljonite eurode kuritervitamises oma peaministriks oleku ajal.

Pärast kaklust ja toolide loopimist aeti opositsiooni esindajad istungitesaalist välja. Parlamendi turvamehed ligi 5-minutilisse taplusesse ei sekkunud. Ukrainlased said juhtunust ülevaate riigitelevisiooni vahendusel.

Prokurörid esitasid kolmapäeval Tõmošenkole küsimusi ja keelasid tal Kiievist lahkuda.
Eksvalitsusjuht on eitanud süüdistusi, nagu oleks ta 2009. aastal kuritarvitanud riigi raha.

Eileõhtune kaklus ülemraadas oli tänavu juba kolmas omataoline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles