Poola lükkas tagasi venelaste Smolenski uurimisraporti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola peaminister Donald Tusk.
Poola peaminister Donald Tusk. Foto: SCANPIX

Poola lükkab tagasi Vene uurijate esialgsed järeldused aprillikuise Smolenski lennuõnnetuse asjus, milles hukkus president Lech Kaczynski, teatas täna peaminister Donald Tusk.

Euroopa Ülemkogul osalev Tusk ütles Brüsselis uudisteagentuuri PAP teatel, et Vene uurijate raporti esialgne versioon on vähimagi kahtluseta vastuvõetamatu, vahendas AFP.

«Väljajätmised, vead ja posiitivsete reaktsioonide puudumine Poola palvetele võimaldavad meil öelda, et mitmed selle raporti järeldused on põhjendamata. Ma ei ütle, et need on väärad, kuid testid neid ei kinnita,» ütles Tusk uudistekanalile TVN24.

Vene uurijad andsid oma Poola kolleegidele 200-leheküljelise uurimisraporti üle 20. oktoobril ning teatasid toona, et ei avalda selle järeldusi enne seda, kui Varssavi neid kommenteerib.

Poola siseministeerium teataski eile, et läkitas Venemaale aruande vastuseks 150-leheküljelise dokumendi. Selle sisu keeldus ministeerium aga avaldamast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles