UNICEF: Ukraina konflikti tõttu kannatab üle poole miljoni lapse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donetskis elava pere lapsed, 11-aastane Anja (vasakul), nelja-aastane Alesia ja samavana Mikhail varjunud pommitamise eest maja keldrisse
Donetskis elava pere lapsed, 11-aastane Anja (vasakul), nelja-aastane Alesia ja samavana Mikhail varjunud pommitamise eest maja keldrisse Foto: SCANPIX

ÜRO lasteorganisatsiooni UNICEF raporti kohaselt kannatab Ukraina sõjalise konflikti tõttu rohkem kui pool miljonit last, kellest iga kolmas vajab psühhosotsiaalselt abi.

Laste jaoks on kõige ohtlikum Ida-Ukraina, kus toimub lahingutegevuse ja mis ei ole Ukraina keskvõimu kontrolli all, edastab AFP.

«Ida-Ukrainas juba kaks aastat kestnud konflikt, relvakokkupõrked, pommitamised ja sellega kaasnenud hirm on lastesse jätnud püsiva psühholoogilise jälje. Konflikt jätkudes tuleb meil aina enam pöörata tähelepanu nende laste füüsilistele ja psühholoogilistele vajadustele,» teatas UNICEFi Ukraina esinduse juht Giovanna Barberis.

UNICEFi andmetel on Ida-Ukrainas toimuva tõttu rohkem kui 200 000 last siseriiklikud põgenikud.

Ukraina konfliktipiirkonnas ähvardab põhiinfrastruktuuri kannatada saamise tõttu kahte miljonit inimest puhtast veest ilmajäämine. See omakorda võib kaasa tuua haiguspuhanguid.

Arstide teatel diagnoositi Ukrainas 2015. aastal esmakordselt 20 aasta järel  polioviiruse tekitatavat lastehalvatust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles