Paavst Trumpist: see mees pole kristlane (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Mehhiko-USA piiril Ciudad Juarezis
Paavst Mehhiko-USA piiril Ciudad Juarezis Foto: SCANPIX

Eile teatas paavst, et Donald Trump ei peaks end kristlaseks nimetama. Paavsti avaldusele eelnes vabariiklaste presidendikandidaadi järjekordne kinnitus, et riigipeaks saades ehitab ta immigrantide eemalehoidmiseks Mehhiko piirile müüri.

«Igaüks, olgu ta siis kes tahes, kes lubab ehitada müüre ja mitte sildu, ei ole kristlane,» ütles paavst Franciscus Mehhiko-visiidilt naastes ajakirjanikele.

«Hääletage tema poolt, ärge hääletage, ma ei sega end vahele. Kuid ma ütlen lihtsalt seda, et kui ta sellist juttu räägib, siis pole see mees kristlane,» lisas paavst Franciscus.

Visiidi käigus pidas paavst Franciscus üleeile Mehhiko-USA piirilinnas Ciudad Juarezes missa, mida jälgis piiri taga USAs El Paso staadionil ligi 30 000 inimest. Mehhikos oli usklikke kogunenud umbes 200 000. Missa käigus mõistis paavst hukka maailmas toimuva tragöödia, mille on käivitanud sunniviisiline ümberasustamine.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles