Läti: põgenikele kehtivad tööle saamiseks teistega samad nõudmised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Lätti saabuvatele põgenikele kehtivad töökoha saamisel samad tingimused, mis teistele Läti elanikele, sõnas täna Läti tööhõiveameti asedirektor Inese Steina.

«Meil pole mingit õigust arvata, et kolmandate riikide kodanikud, kas pagulase või mõne alternatiivse staatusega, on erilisemad või tähtsamad kohalikest elanikest,» sõnas Steina.

Asüülitaotlejad saavad Läti tööhõiveametis ennast registreerida alles siis, kui neile on antud pagulas- või mõni teine vastav staatus.

Tööhõiveameti töötajad käivad põgenikekeskustes tutvustamas Läti tööturul valitsevaid olusid. Põgenikel on ilma läti keele oskuseta tööd leida väga raske, ütles Steina.

Esimesed Lätti Euroopa Liidu ümberjaotamiskava alusel esimesed ümber paigutatud kuus migranti saabusid Kreekast veebruari alguses. Tegemist on kahe perekonnaga, kellest üks Eritreast ja teine Süüriast, kes viibivad Mucenieki põgenikekeskuses.

Läti on EL-i ümberjaotamiskava alusel nõustunud vastu võtma 531 asüülitaotlejat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles