Venemaa süüdistab Türgit islamivõitlejate aitamises (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Venemaa heidab Türgile ette, et riik aitab islamiterroristidel värvata Kaukasusest ja Kesk-Aasiast terroriste, et saata neid Süüriasse võitlema, selgub ÜRO Julgeolekunõukogule saadetud kirjast.

Vene alaline esindaja Julgeolekunõukogu juures Vitali Tšurkin väidab 10. veebruarist pärinevas kirjas, et terroristliku Islamiriigi (ISIS) värbajad on püstitanud Antalya kuurortlinnas võrgustiku endisest Nõukogude Liidust pärit võitlejate jaoks.

Ühenduse juhiks olevat linnas resideeriv Ruslan Rastyamovitš Khaibullovi nimeline Vene kodanik, kellel on Türgi elamisluba. Septembrikuus transporditi ligi tuhat Euroopast ja Kesk-Aasiast pärit Islamiriigi võitlejat Türgist läbi Gaziantepi piiripunkti Süüriasse, selgub kirjast.

Sääraste süüdistustega on Moskva esinenud Ankara suunal varemgi. Väidete järgi tegutsevad värbajad riigis asuvates migrantide kinnipidamiskeskustes. Terroristide aitamisel löövat kaasa ka Türgi sõjavägi, mis olevat aidanud lennutada Islamiriigi võitlejaid Süüriast Jeemenisse.

Türgi pole veel kirjas esitatud süüdistustele vastanud. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles