Kasakast endine tehasedirektor võitleb ajaloo eest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmendat põlve kasakas Vladimir Melihov on kulutanud terve varanduse suurejoonelise, mitmekorruselises hoones asuva kommunismi-vastase eramuuseumi loomiseks.
Mitmendat põlve kasakas Vladimir Melihov on kulutanud terve varanduse suurejoonelise, mitmekorruselises hoones asuva kommunismi-vastase eramuuseumi loomiseks. Foto: Jaanus Piirsalu

«Ma tahan näidata, et me oleme korra kõik selle tragöödia juba üle elanud ning selle põhjus oli totaalne valetamine. Kui me veel kord läheme mööda sama teed, siis on uus tragöödia vältimatu,» ütleb Vladimir Melihhov (59), Venemaa tõenäoliselt ainsa bolševikevastase vastupanu muuseumi rajaja.

Tragöödiaks peab Melihhov seda, et Lenini-Stalini juhitud bolševikud-kommunistid hävitasid inimestes iseseisva mõtlemise, südametunnistuse ja mehisuse. Ta näeb, et iseseisvat mõtlemist püüab inimestes maha suruda ka praegune Venemaa võim.

«Ümberringi on kõiges süüdi ainult viies kolonn, ameeriklased ja gosdep (nii kutsutakse Venemaal Ameerika Ühendriikide välisministeeriumi ehk riigidepartemangu – J. P.), juudid ja vabamüürlased, aga rahvas on kõigest justkui kõrval ja pole milleski süüdi,» räägib Doni kasakate järeltulija ärimees Melihhov resoluutselt.

«Me tahame inimestele näidata ja õpetada, et ei maksa olla vaikne käsutäitja, või siis vähemalt ärge korrake mõtlemata järele kõike seda, mida võim teile ülevalt ette ütleb.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles