Soini: USA soomukid Soomes ei ähvarda kedagi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlissoomlaste juht Timo Soini.
Põlissoomlaste juht Timo Soini. Foto: SCANPIX

Soome välisminister Timo Soini ütles reedel, et Ameerika Ühendriikide soomukite osalemisega Soomes peetavatel õppustel ei taheta kedagi ähvardada.

Soini rõhutas samas, et Soomel on olnud alati tugev kaitsetahe.

«Selles ei ole mingit ähvardust ega muud, kuigi sellist pilti on avalikkuses püütud luua,» ütles välisminister Yle hommikutelevisioonis. Sama kinnitas neljapäeval kaitseminister Jussi Niinistö.

Soinilt küsiti teleusutluses, millise sõnumi saadab USA soomukite Soome tulek Venemaale. «Sellise sõnumi, et Soome hoolitseb oma kaitse eest ja kannab hoolt sooritusvõime eest. Mingit muud sõnumit see Venemaale ei saada,» vastas minister. Soini lisas, et Soome püüab sarnaselt Rootsiga tugevdada transatlantilisi suhteid Ühendriikidega. «See on valitsusprogrammis ja see on päris mõistlik tegu.»

Ministri sõnul on koostöö USA-ga tihedamaks muutunud, kuid Soome hoolitseb endiselt oma kaitsevõime eest eeskätt ise. «Soome ei ole NATO liige ja midagi sellist ei ole hetkel ka teoksil.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles