Europol: puuduvad andmed, et terroristid peidaksid end migrantide seas (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rob Wainwright.
Rob Wainwright. Foto: AP/Scanpix

Euroopa politseiagentuuri Europol direktor Rob Wainwright rääkis Saksa meediale, et terroristlik Islamiriik (ISIS) plaanib maailmaosas uusi rünnakuid ja oht on viimase kümne aasta kõrgeim. 

«Võib eeldada, et ISIS või teised terroristlikud rühmitised korraldavad kusagil Euroopas rünnaku, eesmärgiga tekitada nii palju tsiviilohvreid kui võimalik,» lausus Wainwright. Tema sõnul ei pruugi terrorit korraldada mitte üksnes grupid, vaid ka üksikisikud.

Europoli hinnangul on pärast terroriühenduste laagrites väljaõppe saamist naasnud Euroopasse 3000-5000 inimest. «Välisvõitlejate aina suurenev hulk esitab Euroopa Liidu riikidele uusi väljakutseid,» ütles politseijuht.

Samas rõhutas ta, et ründajad ei saabu kontinendile aina paisuva migrandilaine koosseisus. «Puuduvad konkreetsed viited, et terroristid kasutaksid süstemaatiliselt märkamatult Euroopasse tulemiseks pagulasvoolu,» rääkis Wainwright Neue Osnabrücker Zeitungile.  

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles