Kurdi väed piiravad Kirde-Süürias Islamiriiki (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SIPA/Scanpix

Süüria kurdide väed on rahvusvahelise koalitsiooni õhurünnakute toel tunginud mõne kilomeetri kaugusele terrorirühmituse Islamiriik (ISIS) tugipunktist riigi kirdeosas, ütles täna vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Keskuse andmetel on Süüria Demokraatlikud Jõud (SDF) praegu Hasakeh' provintsi Al-Shadadi linnast viie kilomeetri kaugusel.

Kurdi ja araabia võitlejate ühenduse SDF väed on pealetungil kolmandat päeva. Vallutatud on mitu küla ja ära lõigatud kaks olulist varustusteed – üks Al-Shadadist Mosulisse Iraagis ja teine ISISe Süüria «pealinna» Raqqasse.

SDF-i võitlejad on ära võtnud ka Kibabeh' naftavälja Al-Shadadist kirdes. Raskeid lahinguid toetasid õhust Ameerika Ühendriikide juhitava koalitsiooni sõjalennukid.

Kurdi vägede pealetungi tõttu on mõned terroristidest võitlejate perekonnad sunnitud põgenema Al-Shadadist lõunasse Deir Ezzori provintsi, millest suurem osa on džihadistide kontrolli all.

SDF peab tõsiseid lahinguid ka Aleppo provintsis, kus nad on Türgi pahameeleks suutnud mässulistelt olulise ala vallutada.

Ankara peab SDF-i kurdi osa Türgis keelatud Kurdistani Töölispartei Süüria haruks ja on SDF-i positsioone Aleppo provintsis eelmisest laupäevast saadik pommitanud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles