Venemaa hoiatas Assadi üle käte minemast (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Tšurkin.
Vitali Tšurkin. Foto: SIPA/Scanpix

Moskva hoiatas Süüria presidenti Bashar al-Assadi üritamast kasutada vaherahu nimel peetavaid läbirääkimisi selleks, et võita aega oma kodusõjas vaevleva riigi tagasivallutamiseks.

Märguande edastas intervjuus ajalehega Kommersant Venemaa esindaja ÜRO juures Vitali Tšurkin. «Venemaa on Süüria kriisi väga tõsiselt investeerinud – nii poliitiliselt, diplomaatiliselt kui nüüd ka sõjaliselt,» lausus Tšurkin. «Seega me tahame, et Assad meid kuulda võtaks.»

«Kui nad jätkavad põhimõttel, et vaherahu pole vaja ja nad peavad võitlema võiduka lõpuni, siis see konflikt kestab veel väga kaua aega ning seda on hirmutav ette kujutada,» lausus venelane. Assad teatas eelmisel nädalal, et tal on plaanis kogu riik tagasi vallutada – varem äärmiselt ebatõenäolisena tundunud ettevõtmine, millel oleks aga Venemaa toega rohkem jumet.

Tšurkin ütles, et president peab järgima Venemaa juhtrolli kriisi lahendamisel – mille jaoks olevat endiselt olemas ka «väärikas võimalus». Moskva on varemgi rõhutanud, et tal ei ole kinnisideed president Assadi võimulpüsimise jaoks ning Venemaa eesmärgiks on vaid säilitada Süüria riik.  

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles