Hollande: Türgile võib sekkumine Süürias kaasa tuua sõja Venemaaga (12)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
François Hollande.
François Hollande. Foto: Reuters/ScanPix

Prantsuse president François Hollande hoiatas reedel, et Ankara üha suurenev sekkumine Süüria konflikti võib tuua kaasa sõja Türgi ja Venemaa vahel.

«Türgi sekkub Süürias, see tekitab sõja ohu,» lausus Hollande usutluses raadiojaamale France Inter. «Selle tõttu ÜRO Julgeolekunõukogu kohtub,» lisas ta.

ÜRO Julgeolekunõukogu koguneb reedel Venemaa nõudmisel erakorralisele kohtumisele arutama kriisi Süürias, ütlesid diplomaadid.

Kell 22 Eesti aja järgi kavandatud kohtumisel tuleb arutusele Türgi ettepanek maavägede viimisest Süüriasse.

«Venemaal on kavas kutsuda täna kokku ÜRO Julgeolekunõukogu istung, et seda küsimust arutada ja esitada resolutsioonikava, mis kutsub peatama kõik sammud, mis õõnestaksid Süüria julgeolekut ja territoriaalset terviklikkust,» seisab Vene välisministeeriumi avalduses.

Türgi on kutsunud üles korraldama koos liitlastega ühist maavägede operatsiooni, nimetades seda ainsaks viisiks, kuidas peatada viis aastat kestnud verine kodusõda.

Kõrge Türgi ametnik väljendas teisipäeval Ankara soovi seesugust operatsiooni korraldada, kuid rõhutas, et ühepoolselt seda ei tehta.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles