Türgi rakendab Ankara rünnaku järel uusi julgeolekumeetmeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatus Türgi pealinnas Ankaras.
Plahvatus Türgi pealinnas Ankaras. Foto: SCANPIX

Türgi kavatseb rakendada uusi meetmeid rahvusliku julgeoleku tagamiseks pärast Ankaras aset leidnud ohvriterohket terrorirünnakut, ütles laupäeval peaminister Ahmet Davutoğlu.

Davutoglu märkis pärast viis tundi kestnud kohtumist julgeolekujuhtidega, et Türgi kavatseb julgeoleku osas muudatusi teha. Tema sõnul on ettevalmistamisel terrorismivastane tegevusplaan.

Peaministri sõnul näeb kava ette täiendavate julgeolekujõudude toomist tänavaile ja nende kohaloleku nähtavamaks muutmist, aga ta kutsus ka rahvast sellesse oma osa panustama.

Ta ütles, et terrorirühmitused tahavad rahvast traumeerida ja kaost põhjustada, mistõttu peavad kõik julgeolekujõude abistama ja lisas, et mingid julgeolekumeetmed ei saa inimeste abita õnnestuda.

Türgi pealinnas Ankaras hukkus 17. veebruaril suitsiidirünnakus 28 ja sai haavata 61 inimest. Rünnaku eest võttis vastutuse Kurdistani Töölisparteiga (PKK) seotud äärmusrühmitus Kurdistani Vabaduskotkad (TAK).

Tegemist oli ühe veriseima terrorirünnakuga Türgis viimaste aastate jooksul.

Türgi võimud süüdistasid veretöös Süüria kurdirühmitusi, kes on Ankara väited kategooriliselt tõrjunud. Rünnakuga seoses on vahistatud 22 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles