Süürias hukkus terves seerias plahvatustes 142 inimest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatus Damaskuses.
Plahvatus Damaskuses. Foto: SCANPIX

üüria pealinnas Damaskuses ja Homsi linnas pühapäeval korraldatud terves seerias pommiplahvatustes sai surma vähemalt 142 inimest, teatasid riigimeedia ja inimõiguslased.

Süüria pealinnas Damaskuses ja Homsi linnas pühapäeval korraldatud terves seerias pommiplahvatustes sai surma vähemalt 142 inimest, teatasid riigimeedia ja inimõiguslased.

Süüria pealinnas Damaskuses hukkus pühapäeval šiiapühamu lähistel toimunud plahvatustes 83 inimest, teatas vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus. Riigimeedia teatel sai plahvatustes haavata rohkem kui 200 inimest, kelle seas oli mitmeid lapsi. Kahjustada sai umbes 60 kauplust.

Rünnaku eest võttis vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik (IS). Rühmitusega seotud uudisteagentuuri Amaaq teatel õhkisid kaks ISi võitlejat Sayyida Zeinabi pühamu lähistel kõigepealt ühe autopommi ning seejärel ka oma pommivööd.

«Rünnakud toimusid ajal, mil õpilased olid koolidest lahkumas ning mitmed neist said surma,» teatas riigimeedia. Plahvatuste sihtmärgiks oli tipptunni ajal inimestest tulvil olnud turuplats, lisati uudises. Pealtnägijate sõnul toimusid plahvatused umbes kilomeetri kaugusel šiiitide ühest tähtsamast pühamust ning rajatis kannatada ei saanud.

Vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus teatas, et plahvatusi oli kokku neli.

«Õhiti autopomm ja kaks enesetapupommarit lasid end õhku. Neljanda plahvatuse põhjust me ei tea,» öeldi keskusest.

Samal ajal lõhkes kaks autopommi ka riigi keskosas asuva Homsi valitsusmeelses Al-Zahraa linnajaos, kus surma sai 59 ja haavata kümneid inimesi. Riigitelevisioon vahendas kaadreid põlenud laipadest, mida põlevatest hoonetest ja purustatud sõidukitest välja tõmmati.

Ka selle rünnaku eest võttis vastutuse Islamiriik.

Jaanuaris hukkus Sayyida Zeinabi piirkonnas kolmes plahvatuses 45 inimest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles