ISIS raius Bangladeshi preestril pea maha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SIPA/Scanpix

Terrorirühmitis Islamiriik (ISIS) võttis vastutuse selle eest, et raius Bangladeshis pea maha hindust preestril ning haavas kahte teist palvetajat.

45-aastane Jogeswar Roy langes rünnaku ohvriks eile, kui talle tungisid kallale kaks lihanugade ja püstolitega relvastatud meest. Mootorratastel terroristid lähenesid Royle selja tagant ning raiusid tal templiverandal pea otsast.

Ehkki Bangladeshi politsei on kinnitanud korduvalt, et rühmitis pole riigis aktiivne, seisis ühenduse avalduses, et täideviijateks olid «kalifaadi sõdurid», kes kasutasid selleks «kergerelvasid».

Veel on võtnud ISIS enda õlule rünnaku šiiitide mošeele mullu novembris, milles sai surma üks inimene. Samuti väidab rühmitis end olevat oktoobrikuise granaadirünnaku taga pealinnas Dhakas asuvas šiiitide pühamus – ehkki julgeolekujõud on väite ümber lükanud. Kuigi välismaalaste mõrvamine Bangladeshis on veel suhteliselt haruldane, tappis ISIS sügisel enda sõnul ka itaallasest abitöötaja ja ühe Jaapani kodaniku.

Mullu mõrvati Bangladeshis ka viis ilmalikult meelestatud blogipidajat, kes hakiti surnuks nugade ja matšeetedega – neist üks oli Ameerika Ühendriikide kodanik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles