Porošenko süüdistas Venemaad Maidani-aastapäeva provokatsioonides (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maidani aastapäeval süüdatud Vene Sberbanki kontor Lvivis.
Maidani aastapäeval süüdatud Vene Sberbanki kontor Lvivis. Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko peab Kiievi kesklinnas Maidani tulistamise teisel aastapäeval aset leidnud sündmusi Venemaa ebaõnnestunud provokatsiooniks.

«Kremli propaganda tegi kõik, et see päev (Taevase Sajakonna tulistamise aastapäev) kujuneks teistsuguseks. Just sellepärast panid nad valmis loosungid «Maidan 3.0». See provokatsioon neil ei õnnestunud. Kõikidest objektiivsetest raskustest hoolimata osutusid ukrainlased vastutustundlikeks,» ütles Porošenko Vinnõtsjas täna ajakirjanikele, kui tal paluti anda hinnang Maidani teisel aastapäeval Kiievi kesklinnas toimunud sündmustele.

Samas ütles Porošenko, et kõik Maidani teiseks aastapäevaks kavandatud üritused olid hukkunute mälestamiseks ja tõsiasi, et kiievlased ei toetanud viimatisi meeleavaldusi Iseseisvuse väljakul on ere kinnitus sellele, et Maidani ja Väärikuse revolutsiooni korraldasid nimelt vastutustundlikud inimesed, kes püüdlevad Ukraina reformimise, Maidani väärtuste poole, et need ellu viidaks ja Ukraina liiguks Euroopasse.

«Isiklikult minu jaoks sümboliseeris eilset päeva rahvakoosolek politsei kaitseks Sofia väljakul, mis oli kümneid kordi suurem kui provokaatorite oma,» ütles president.

«See ei tähenda, et rahvas ei näe puudusi, kuid ta kaitseb reforme,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles